In Memoriam Filip Vlaemynck

24/09/2020 - 10:38

Beste leden,

Onderstaande tekst mochten wij ontvangen van Kris De Zutter naar aanleiding van het overlijden van Filip Vlaemynck.

IN MEMORIAM
We wisten dat Filip levensbedreigend ziek was. Het plotse bericht van zijn overlijden heeft ons allemaal ontredderd. Onze vereniging heeft een goed mens verloren.
Hij was jarenlang bestuurslid waaronder voorzitter van 2006 tot 2012.
Filip had de grote gave van graag gezien te worden. Iedereen vertoefde graag in zijn gezelschap. Een ontzettend aangename mens. Hij ontstak kleine gelukjes. Wat was zijn geheim? Hij zag de mensen graag, dus zagen zij hem graag. Hij had een haast oneindige vrienden- en kennissenkring. Zijn guitige korte kwinkslagen waar hijzelf zo hartelijk kon om lachen, zullen wij nooit vergeten.
Doch vergis u niet; onder die zachtaardigheid zat een man met principes, engagement en waarden die hij zowel in woord als in daad beleed. Hij had het talent ze toe te passen of af te dwingen zonder dat iemand er kwaad om werd of zich verongelijkt voelde. Hij nam altijd zijn verantwoordelijkheid. Tijdens de vergadering van het algemeen of kernbestuur waren zijn tussenkomsten ernstig en doordacht; na de vergaderingen werd de riem eraf gelegd en werd het gezellig. Daar ontpopte hij zich als een ‘veelkenner’ zonder de drang om dit te willen etaleren. Hij was bereisd; hij was wijs. Maar hij was ook een ‘bourgondiër’ die het ervan nam, maar steeds met behoud van zijn waardigheid.
Die waardigheid heeft hij ook betracht bij zijn levenseinde. Hij heeft niet gewacht op de totale aftakeling. Hij heeft afscheid kunnen nemen van zijn dierbaarsten.
Bedankt Filip om zoveel mooie momenten; we zullen je nog zeer lang in gedachten koesteren.
En ja, cherchez la femme. Chriske, ma’atje, je was met Filip een zeer aangenaam koppel; we hebben je in deze laatste maanden leren kennen als een sterke vrouw. We wensen jou en je gezin alle sterkte toe. Wij willen je verdriet delen. Wees gerust, we zullen de draad niet doorknippen.

Oprechte deelneming vanwege het Bestuur en leden aan de familie.